Syrop suszona śliwka został przygotowany z wysoko wyselekcjonowanych suszonych owoców śliwki węgierki z naszego gospodarstwa. Suszona śliwka to bardzo ceniony owoców przede wszystkim bogaty w witaminy takich jak A, C, E i K oraz minerały. W suszonej śliwce znajdziemy magnez, potas, wapń i żelazo. Owoce te wspomagają układ układ trawienny oraz metabolizm. Spożycie suszonych śliwek zapobiega zaparciom oraz cenne są dla osób z nadciśnieniem. Suszone śliwki to świetna przekąska oraz idealny surowiec do przygotowania syropu śliwkowego. W naszej manufakturze wykorzystujemy te owoce m.in. do przygotowania syropu z suszonych śliwek. Syrop suszona śliwka powstaje już w momencie zbiorów śliwki węgierki w rodzinnym sadzie. Następnie owoce te zostają poddane selekcji i procesowi osuszania. Tak przygotowany owoc trafia do przetwórni, gdzie tworzymy z niego syrop, który idealnie sprawdza się jako dodatek do herbaty, deserów, naleśników. Koniecznie musisz spróbować naszego syropu z suszonych śliwek.