LEMONIADA Z RABARBARU

LEMONIADA Z RABARBARU
Rabarbar, to król wiosny. Z nim wiążą się moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Dlatego dzisiaj pokaże Tobie, jak zrobić pyszną lemoniadę z rabarbaru, która świetnia pasuje zarówno do obiadu czy wspólnych spotkań przy grillu. Do przygotowania lemoniady rabarbarowej wcale nie potrzebujesz rabarbaru ;) mam dla Ciebie świetną alternatywę - syrop z rabarbaru mojej manufaktury. Sprawdź koniecznie mój przepis.
ILOŚĆ: 1 PORCJA - szklanka
SKŁADNIKI:
ok. 30 ml syropu z rabarbaru,
kilka plastrów limonki lub cytryny,
kilka plastrów jabłka,
opcjonalnie świeże listki mięty
kilka kostek lodu.
Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu, plastry limonki lub cytryny, plastry jabłek oraz liście mięty. Zalej składniki syropem, a następnie dodaj schłodzą wodę. I gotowe.