HERBATA JESIENNA SPIŻARNIA

HERBATA
JESIENNA SPIŻARNIA
Piękna złota jesień zamknięta w herbacie "jesienna spiżarnia".
Napar przygotujesz z szlachetnych owoców bzu czarnego, aronii. Doskonale komponuje
się sezonowymi owocami: z jabłkiem oraz gruszką.
Dodając do herbaty syrop z kwiatów lipy z naszej bazarkowej kolekcji, idealnie
dopełni smak jesiennego obrazu.
1 PORCJA:
3 plastry cytryny,
4 suszone śliwki węgierki,
1 łyżeczka suszonych owoców bzu czarnego,
1 łyżeczka suszonych owoców aronii,
4 plastry suszonych jabłek,
4 plastry suszonej gruszki,
odrobina syropu z kwiatów lipy do smaku.
Wszystkie składniki wkładamy do kubka. Zalewamy wrzątkiem i przykrywamy 10 - 15 minut.
Następnie przecedzamy i dodajemy odrobinę syropu z kwiatów lipy do smaku.